EEN MODERNE NOMADE (IN SPÉ)Afgelopen zomer verbleven mijn lief en ik in huizen van kennissen en (facebook)vrienden op vakantie. Een weekje hier. Een weekendje daar. Tegen het naderen van het einde van de zomer ontstond er een zacht fluisteren in mijn hart. Als een zachte, betoverende nazomerse lichtinval. Stel je toch eens voor.. Hoe zou het zijn om permanent als huisoppas door het leven te gaan? Een moderne nomade zijn.. Is het mogelijk? Zou ik dat kunnen? Hoe zou dat eruit zien? Durf ik zomaar los te laten? Voel ik me thuis genoeg in mezelf om geen eigen (t)huis te hebben?

Huisoppas zijn raakt aan zoveel thema's die mij na aan het hart liggen en waar ik aan kan groeien.

Vrijheid

Veiligheid

Avontuur

Vertrouwen

Delen

Consuminderen

Minimalisme

Duurzaamheid

Ik gun mezelf het experiment -en het plezier!- van het niet weten hoe dit uitplakt, waar het me zal brengen en of het me zal bevallen. Stukje bij beetje, ben ik mijn huurhuisje aan het leegruimen. Ik ben mijn bezittingen aan het terugbrengen naar de spullen die me dierbaar zijn en die ik écht niet kan missen; mijn laptop; een handje vol rituele voorwerpen en mijn Mesa (medicijnbundel met stenen). En één enkele koffer. Dat is dan wat er overblijft, tenminste; dat is het streven. Een koffer met kleding en een paar kilo magie. Ik heb dus zomaar besloten op reis te gaan: op nederlandse bodem, van huis naar huis, dieper naar binnen en het is reuze spannend! Mijn plantenasiel bijvoorbeeld is in hartje Utrecht gevestigd. Dat bepaald de contouren van mijn woonregio aanzienlijk. Misschien zal dit gegeven mijn avontuur lastiger maken, wie weet.

Saai zal het in ieder geval niet worden.

Aankomende tijd zal ik een aantal van mijn spullen (voornamelijk kunst van eigen hand, unieke (edel)stenen, authentieke rituele voorwerpen en sieraden) verkopen in mijn Warenhuisje Wildvuur. Voel je welkom om lid te worden van de Facebookgroep als je mij wil steunen of net als ik gewoon van bijzondere en mooie spullen houdt. Óf kom snuffelen in het plantenasiel waar de spulletjes te bekijken zijn.

En dan, wat nu?

Het mysterie tegemoet!


Ik ben beschikbaar als huisoppas!Hoe. Wat. Waar.

Jouw huis & kat(ten) blijven veilig achter in Nederland en zijn liefdevol verzorgd terwijl jij op reis bent. Én ik heb een huis om in te verblijven *

            * Ik heb 15 jaar als professioneel dierverzorger gewerkt. Misschien niet perse daarom, maar dieren vinden mij leuk. Mijn voorkeur gaat uit naar katten omdat zij het beste combineren met werk. Andere (mits ongevaarlijke) huisdieren in overleg.

Ik verzorg ook je kamerplanten; je (groenten)tuin; je post; je vuilnisbak. Ik laat je huis super schoon achter. Ik rook niet.

Gesloten beurzen, waar mogelijk. Een win-win situatie voor iedereen **

            ** Huisdieren hebben er veel baat bij thuis te kunnen blijven in hun eigen, vertrouwde omgeving. Het bespaard ze veel stress en jij bespaard een flinke duit op pensionkosten.

Minimale periode van 3-4 weken (alhoewel ik momenteel ook nog open sta voor kortere periodes).

Bij voorkeur in de Randstad en het Groene Hart.


            Heb je geen huisdieren maar wel voor (on)bepaalde tijd je huis onbewoond? We vinden een oplossing waar we allebei blij van worden.
TESTIMONIALS

"Toen ik wist dat Fem in ons huis was ging ik helemaal ontspannen op pad. Ons adoptiehondje, Bram van 14 jaar, was pas een week bij ons en moest nog erg wennen. Ik wilde hem niet alleen thuis laten. Fem ging ontspannen met hem om en appte leuke berichtjes. En ze voelt ook heel fijn en vertrouwd om ons huis aan uit te lenen. Voor ons is Fem een hele fijne huis- en Bram-oppas." - Suzanne Huijs, www.suzannehuijs.nl / www.hondenbeusichem.nl


CONTACT

06 46 57 62 34

femkevanderrijst@hotmail.com