"To encounter the sacred is to be alive at the deepest center of human existence."-N. Scott Momaday

HUISOPPAS

In de zomer van 2018 verbleven mijn toenmalige lief en ik in huizen van kennissen en (facebook)vrienden op vakantie. Een weekje hier. Een weekendje daar. Tegen het naderen van het einde van de zomer ontstond er een zacht fluisteren in mijn hart. Stel je toch eens voor.. Hoe zou het zijn om permanent als huisoppas door het leven te gaan? Een nomade zijn.. Is dat mogelijk? Zou ik dat kunnen? Hoe zou dat eruit zien? Durf ik zomaar los te laten? Voel ik me thuis genoeg in mezelf om geen eigen (t)huis te hebben?

Huisoppas zijn raakt aan zoveel thema's die mij na aan het hart liggen, die me boeien en waar ik aan kan groeien:

Vrijheid. Veiligheid (in jezelf). Avontuur. Vertrouwen. Delen (van overvloed). Minimalisme. Duurzaamheid.

Ik gun mezelf het experiment -en het plezier!- van het nooit weten hoe het leven uitplakt en waar het me zal brengen. Sinds november 2018 heb ik geen eigen huis meer en woon ik full-time als huisoppas. Ik heb mijn bezittingen teruggebracht naar de spullen die me dierbaar zijn en die ik écht niet kan missen; mijn laptop; een handje vol rituele voorwerpen en mijn Mesa (medicijnbundel met stenen). En één enkele koffer met kleding. Het is een bijzondere reis: op nederlandse bodem, van huis naar huis, dieper naar binnen, steeds balancerend tussen vertrouwen en overgave, controle en assertiviteit. En ondanks mijn plantenasiel, gevestigd in hartje Utrecht, de contouren van mijn woonregio aanzienlijk bepaald, en soms mijn avontuur daardoor niet perse makkelijker maakt, valt alles toch steeds op magische wijze op zijn plek. Ik heb áltijd een dak boven mijn hoofd.

Saai is het absoluut niet!

Ik verkoop een aantal van mijn spullen (voornamelijk kunst van eigen hand, unieke (edel)stenen, authentieke rituele voorwerpen en sieraden) in mijn Warenhuisje Wildvuur. Voel je welkom om lid te worden van de Facebookgroep als je mij wil steunen of net als ik gewoon van bijzondere en mooie spullen houdt. Óf kom snuffelen in het plantenasiel waar de spulletjes te bekijken zijn.

Het mysterie tegemoet!


IK BEN BESCHIKBAAR ALS HUISOPPAS!

Hoe? Wat? Waar?

Jouw huis & kat(ten) blijven veilig achter in Nederland en zijn liefdevol verzorgd terwijl jij op reis bent. Én ik heb een huis om in te verblijven *

Ik verzorg ook je kamerplanten; je (groenten)tuin; je post; je vuilnisbak. Ik laat je huis super schoon achter. Ik rook niet.

Gesloten beurzen. Een win-win situatie voor iedereen **

Minimale periode van 1 week

Bij voorkeur in de Randstad en het Groene Hart.

* Ik heb 15 jaar als professioneel dierverzorger gewerkt. Misschien niet perse daarom, maar dieren vinden mij leuk. Mijn voorkeur gaat uit naar katten omdat zij het beste combineren met werk. Andere (mits ongevaarlijke) huisdieren in overleg.

** Huisdieren hebben er veel baat bij thuis te kunnen blijven in hun eigen, vertrouwde omgeving. Het bespaard ze veel stress en jij bespaard een flinke duit op pensionkosten.


Heb je geen huisdieren maar wel voor (on)bepaalde tijd je huis onbewoond? We vinden een oplossing waar we allebei blij van worden.